Jak si připravit tradiční indonéský kuřecí Satay?

16.03.2025

Očištěná kuřecí prsa nakrájíte na dlouhé pruhy naložíte do naší marinády po dobu nejméně 2 hodin. Nejlépe však nechat naložené maso přes noc, pro výraznější chuť. Marinády použijte max. 200 ml, tak aby vám zbyla ještě na arašídovou omáčku k pokrmu. Prsíčka poté napíchejte na špejle a restujte na pánvičce i se zbytkem marinády do propečení.

Mezitím si připravte arašídovou omáčku Satay. Do mixeru, nebo do mísy za použití ponorného mixeru vylijeme zbytek marinády (100 ml), nakrájenou červenou cibuli, čerstvý koriandr, arašídové máslo (cca půlku balení) a vše pořádně promixujte na hladkou omáčku/dip.

Podávejte s jasmínovou rýží, maso přelijte zbytkem marinády z pánvičky, s arašídovým dipem v mističce a měsíčkem limetky.

Je to opravdu jednoduché a velmi chutné :):)

Dobrou chuť!

Suroviny: 300 ml SATAY marináda CHEFS, 1 kg kuřecí prsa, olej, červená cibule, arašídové máslo, čerstvý koriandr, limetka,  jasmínová rýže.