BLOG

 

Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.
Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě...

Chilli Golden Nugget(Capsicum annuum) je výnosná odrůda pálivé papriky pocházející z Usa připomínající tvarem jahody, nebo malé lucerny. Papriky narostou zelené a zrají přes fialovou do zlatožluté. Pro jejich mírnou až střední pálivost 20 000-35 000 SHU a ovocnou chuť se výborně hodí jak ke konzumaci, tak i na nakládání, do omáček a sušení.

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Britové si ho přivezli během koloniální éry ,odtud i do ostatních britských kolonií včetně jižní Afriky a karibských ostrovů. Britové přijali za své mangové...

Sendvič s chutným vepřovým , sýrem, hořčicí a kyselými okurkami je na Kubě oblíbený od 16. století a dostal se na pobřeží Floridy v první polovině 19. století, kdy kubánští přistěhovalci vedli mnohé místní továrny na doutníky. Kubánské sendviče tradičně volají po pomalu pečeném vepřovém ramínku, ale uzená vepřová pečeně se upeče rychleji a sendvič...