Pikantní PERI PERI kuřátko je boží!!!
Pikantní chilli marináda PERI PERI je nutností každé domácnosti.
Pikantní chilli marináda PERI PERI je nutností každé domácnosti.
Příprava na mexickou vepřovou směs nemůže být jednodušší a nemusíte být zrovna masterchef:)
Očištěná kuřecí prsa nakrájíte na dlouhé pruhy naložíte do naší marinády po dobu nejméně 2 hodin. Nejlépe však nechat naložené maso přes noc, pro výraznější chuť. Marinády použijte max. 200 ml, tak aby vám zbyla ještě na arašídovou omáčku k pokrmu. Prsíčka poté napíchejte na špejle a restujte na pánvičce i se zbytkem marinády do propečení.
Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.
Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě...
Chilli Golden Nugget(Capsicum annuum) je výnosná odrůda pálivé papriky pocházející z Usa připomínající tvarem jahody, nebo malé lucerny. Papriky narostou zelené a zrají přes fialovou do zlatožluté. Pro jejich mírnou až střední pálivost 20 000-35 000 SHU a ovocnou chuť se výborně hodí jak ke konzumaci, tak i na nakládání, do omáček a sušení.
Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Britové si ho přivezli během koloniální éry ,odtud i do ostatních britských kolonií včetně jižní Afriky a karibských ostrovů. Britové přijali za své mangové...
Sendvič s chutným vepřovým , sýrem, hořčicí a kyselými okurkami je na Kubě oblíbený od 16. století a dostal se na pobřeží Floridy v první polovině 19. století, kdy kubánští přistěhovalci vedli mnohé místní továrny na doutníky. Kubánské sendviče tradičně volají po pomalu pečeném vepřovém ramínku, ale uzená vepřová pečeně se upeče rychleji a sendvič...